maja 05, 2015



Już za tydzień kolejna okazja, by spotkać się z Wami i wspólnie zjeść coś dobrego. Tym razem będzie nieco później, ponieważ sami również chcemy odwiedzić naszych kolegów w Browarze Mieszczańskim. Nareszcie uda pogodzić się dwa miejsca. Mimo wszystko gotujemy dla Was! Tym razem zorientujemy się na warzywa, ponieważ to, co daje nam ziemia jest najlepsze. Może nawet zaskoczymy niektórych, ponieważ mamy zupełnie nowe menu. Będzie zdrowo i zmysłowo.

Tym razem Restaurant Day zorganizowaliśmy we współpracy z Infopunktem Nadodrze i przy okazji Nocy Nadodrza spotykamy się na tej właśnie dzielnicy. Czekają Was nie tylko minirestauracje, ale również modowe sprawki. Otóż w Infopunkcie 5 odbędzie się impreza poświęcona modzie, rękodziełu, gdzie wrocławscy artyści będą promować swoje produkty a Wy będziecie mieli okazję poznać ich osobiście. Pogawędki są przecież fajne.


Gotują dla Was:
Chwastozercy - na ReD w Ł5 serwujemy potrawy przygotowane z chwastów - dzikich, nieuprawnych i pospolitych roślin jadalnych, które dawniej były powszechnie jadane - oraz z czystych i uczciwych produktów od wytwórców ze Slow Food Dolny Śląsk.

OatFit - jedzenie dla osób chcących prowadzić zdrowy, aktywny tryb życia. Każda potrawa będzie posiadała wykaz wartości odżywczych i kcal. Serwujemy omlety z płatkami owsianymi, owocami, twarogiem, a także koktajle białkowo-owocowe, niskokaloryczne ciasta i galaretki.

Recta Food and Living - hołdujemy prostocie i to z niej czerpiemy inspirację w świecie, gdzie wszystko już było i nic nowego nie da się już stworzyć. Podczas, kiedy większość kulinarnych fascynatów zachwyca się feerią smaków ukrytą w kulce kawioru przez molekularnych czarodziejów, do głosu dochodzi długo dyskryminowana mniejszość. To ci, którzy nad skomplikowanie dania przedkładają smak jego składników, nad wyszukanie produktów ich jakość i pochodzenie. Ci, którzy od finezyjności i fajerwerków bardziej docenią dbałość o naturalny smak.
Mamy swój kanon. Ale postaramy się też zaskoczyć.

Wege Wikt - kuchnia wegetariańska i wegańska tworzona miłością i wiarą w zdrowe, nieprzetworzone produkty. Naszą domeną są warzywa i owoce, ale nie stronimy też od wypieków i przetworów, a wszystkiemu staramy się nadać apetyczną i estetyczną formę.

Czarny Deszcz - czyli wrocławska marka kawy. Zajmują się selekcją ziaren, ustalają profil ich wypalenia i smak, oraz serwują w kawiarniach, na skwerach i ulicach. Polecają czarne kawy segmentu Specialty do metod alternatywnych i espresso, chociaż przed nikim mleka chować nie będą.



Link do wydarzenia na Facebooku - dołącz do nas już teraz:


Zapraszamy!