W prostocie siła.
Hołdujemy prostocie i to z niej czerpiemy inspirację w świecie, gdzie
wszystko już było i nic nowego nie da się już stworzyć. Podczas, kiedy
większość kulinarnych fascynatów zachwyca się feerią smaków ukrytą w
kulce kawioru przez molekularnych czarodziejów, do głosu dochodzi długo
dyskryminowana mniejszość. To ci, którzy nad skomplikowanie dania
przedkładają smak jego składników, nad wyszukanie produktów ich jakość i
pochodzenie. Ci, którzy od finezyjności i fajerwerków bardziej docenią
dbałość o naturalny smak.
Choć nie zawsze to możliwe, staramy się wybierać lokalnych dostawców
naszych produktów. Część składników naszych dań uprawiamy sami. I choć nie zawsze jest to możliwe, wierzymy jednak, że już niedługo każdy z
nas będzie mógł cieszyć się owocami samodzielnej, czy wspólnej uprawy.
Chcemy, żeby ten blog był miejscem, gdzie będziemy mogli dzielić się z
wami naszymi własnymi przepisami i interpretacjami recept innych.
Chcielibyśmy pokazać również lokalne uprawy, hodowle i winnice, ale też
restauracje oraz inne miejsca, które mogą i was zainspirować. Cieszmy
swoje oczy i podniebienia.
Smacznego...